Pages Menu
LinkedInYouTube
Categories Menu

Najaarsconcert Jan Vayne en Harm Hoeve in Hasselt.

 

Ooit zaten ze samen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

De afgelopen jaren geven ze samen regelmatig concerten in de regio: pianist Jan Vayne uit Zwolle  en organist Harm Hoeve uit Rouveen.

Op vrijdagavond 2 november zijn zij opnieuw te beluisteren in de Ichthuskerk in Hasselt ( Zwartewaterland) waar Harm het fraaie Holthuisorgel bespeelt en Jan improviseert op de vleugel.

Samen brengen ze een gevarieerd programma van bekende ( en minder bekende) melodieën.

Tijdens dit concert zullen  leerlingen van MEC Rouveen die onlangs meededen aan de masterclass van Jan Vayne van zich laten horen.

Meer informatie masterclass : https://www.mecmuziek.nl/

 

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; ” enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.” (aldus recensent Jan van ‘t Hul)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.

De orgelmuziek van Harm Hoeve wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Ook

veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

 

Pianist Jan Vayne staat al jaren bekend om zijn fabelachtige improvisaties. Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om populaire hedendaagse muziek, hij weet als geen ander de muziek  op een bijzondere manier te verweven.
Het is een  belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren.

Jan Vayne werd in 1966 geboren in het Drentse Zuidwolde.

Reeds op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen en toen hij tien jaar oud was, gaf hij al concerten en sleepte eerste prijzen in de wacht op concoursen. Op zijn 10e jaar begeleidt hij al als organist, kerkdiensten in de regio!

Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek.

Jan heeft zich vanaf die tijd erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Vrijheid laat zich niet vangen in hokjes. Deze gedachte staat bij Jan altijd voorop, zowel in zijn leven (met  zijn lange lokken  is hij overal bekend)  als in zijn muziek. Zijn uitzonderlijke improvisatie talent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang.

In 1984 slaagt Jan voor zijn eindexamen Gymnasium en schrijft zich in voor het Conservatorium. In 1990 haalde hij zijn solistendiploma en begon aan een succesvolle carrière als beroepsmusicus. Vrijwel meteen werd hij een landelijke bekendheid door optredens voor TV en het geven van talloze concerten met andere musici zoals Armin van Buuren, symfonieorkesten, ensembles en koren. Ook zijn CD-productie kwam al direct op gang en is sindsdien gestaag gebleven.

Jan Vayne treedt jaarlijks op tijdens grote evenementen zowel in Nederland als ver daarbuiten , met nationaal en internationaal  bekende artiesten, maar hij geeft ook graag concerten in kleinere kerken of andere sfeervolle locaties.

 

De afgelopen tijd geeft Jan Vayne ook Stilteconcerten. Bij deze concerten komen er geen verzoeken vanuit het publiek, maar speelt hij ruim een uur lang op een meditatieve manier. Heel bijzondere concerten waarbij men in alle rust kan genieten van het virtuoze pianospel.

Voor meer informatie: www.janvayne.eu          

 

Locatie : Ichthuskerk

Kastanjelaan 3 8061 JB Hasselt

Aanvang: 20:00

Kerk open: 19.30

 

Toegang aan de kerk: 15,00 euro

Reserveer online met korting: Volwassenen: 12.50 euro

Kinderen tot 12 jaar: 5.00 euro

 

Reserveren: ajabrinkman@hotmail.com ( tel: 038-8883638)

Pin It on Pinterest

Share This