Pages Menu
LinkedInYouTubeTwitterFacebook
Categories Menu

Bevrijdingsconcert Vier Vrijheid 6 mei 2017

De vrijwilligers van Hanzestad Hasselt Marketing organiseren samen met diverse andere vrijwilligers- organisaties  op zaterdagavond 6 mei  as. een Bevrijdingsconcert “Vier vrijheid” in de Grote-of Stephanuskerk in Hasselt ( Zwartewaterland)

Op het programma staan vaderlandse liederen en andere bekende melodieën van Bach en Valerius  tot Saint-Saens en van Vera Lynn tot Händel.

Er is gezocht naar een inspirerende combinatie van bekende artiesten en plaatselijk talent.

Met optredens van de bekende pianist Jan Vayne, organist Harm Hoeve,  zangeres Sara Klein Horsman ( mezzosopraan) , harpiste Sterre Koopman , Mannenensemble Salem en senioren orkest Fair ( Fanfare en Irene) is de organisatie daar zonder meer in geslaagd.

Burgemeester Eddy Bilder zal het concert openen en sluiten.  Prof.Dr. Herman Selderhuis zal het programma aan elkaar praten.

Het concert wordt gegeven in de Grote-of Stephanuskerk in Hasselt.

Deze laatgotische hallenkerk aan de Markt neemt een dominante plaats in de stad in. Er bevindt zich nog een muurschildering van Sint Christoforus die dateert uit het begin van de 16e eeuw. De patroonheilige van de kerk en de stad Hasselt, Sint Stephanus, is op een sluitsteen in het middenkoor van de kerk afgebeeld. Daarnaast bezit de kerk een zeer fraai orgel van Rudolf Knol  uit 1806.

Naast  pianist Jan Vayne nemen aan deze avond deel:

Harm Hoeve: http://www.harmhoeve.nl/index.php?Page=Biografie

Sara Klein Horsman: Mezzosopraan Sara Klein Horsman behaalde in januari 2012 haar masterdiploma aan het ArtEZ Conservatorium. Gedurende haar opleiding studeerde zij bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Na haar afstuderen werd Sara zowel het Romke Kalma Fonds als het Willem Mengelberg Fonds toegekend om haar verdere ontwikkeling te ondersteunen. Ze vervolgde haar opleiding bij Jard van Nes en nam deel aan masterclasses bij onder andere Margreet Honig, Rudolf Jansen en Barbara Hannigan. Momenteel wordt Sara gecoacht door Hanneke de Wit.

http://www.sarakleinhorsman.com/

 Sterre Koopman begon haar harplessen op 7 jarige leeftijd bij Liesbeth van Es, ze kwam er al snel achter dat ze toen nog iets te jong was voor de harp. Toen ze 10 jaar was begon ze weer met veel plezier harp te spelen. Ze kreeg tot 2009 onder andere les van Junda Maks en Mona Moog.
In 2009 ging ze naar de Jong Talentklas in Zwolle, daar kreeg ze les van Manja Smits. Van 2009 tot 2012 heeft ze deelgenomen aan de Jong Talentklas en de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Vanaf 2012 studeert Sterre aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Manja Smits. http://www.duolyster.nl/?page_id=45

Mannenensemble  Salemhttps://www.cmesalem.nl/

So Fair: http://www.hasselts-fanfare.nl/component/content/article/4-nieuws/213-seniorenorkest-hasselt

Locatie:

Grote-of Stephanuskerk Markt Hasselt

Aanvang:

19.30

Kaarten:

8 euro in de voorverkoop en 10 euro ‘s avonds aan de kerk.

Kaartverkoop vanaf 3 april bij Foto Tuinman in Hasselt, Foto Frans Nooren in Staphorst en via Hanzestad Hasselt Marketing ( info@hanzestadhasselt.nl)

Voor meer informatie: brinkman@janvayne.nl

Parkeren op: De Grintwal, de Kaai ( achter het Justitie Bastion) en bij het Gemeentehuis ( Telvorenstraat) dus niet bij de kerk!

Pin It on Pinterest

Share This