Pages Menu
LinkedInYouTube
Categories Menu

Najaarsconcert Hoogeveen

Het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld en het Het Veenendaalse Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor geven op zaterdagavond 27 oktober een groot najaarsconcert samen met pianist Jan Vayne en zangeres Judith Sportel in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen.

Locatie: Hoofdstraatkerk Hoogeveen
Aanvang: 19.30  Kerk open: 19.00

Kaartverkoop:

  • Ineke Vos Mode Het Hoekje 5 Hollandscheveld
  • De Fakkel Van Echtenstraat  5 Hoogeveen
  • Ellerie TTT Carstensdijk 144 Elim

Indien voorradig ‘s avonds aan de kerk
Kinderen tot 12 jaar gratis!

 

Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld

In het najaar van 1983 wordt voor het eerst gesproken over een mannenkoor in Hollandscheveld. Het initiatief hiertoe wordt genomen door de dirigent van het Interkerkelijk Jeugdkoor “ Give Us Peace “ , Johan Rodenhuis. Reden hiervoor was dat er in Hollandscheveld in leeftijdscategorie 25 – 35 jaar geen mogelijkheid was om in koorverband te zingen. Nadat her en der mannen waren gepolst en er wel interesse bleek te bestaan, werd besloten een mannenkoor op te richten. Als leeftijdsgrens werd aangehouden 25 – 35 jaar met een uitloop naar 37 jaar. De oprichtingsdatum is 4 mei 1984. Gestart werd met 8 leden en op de 2e pinksterdag in 1984 treed dit groepje mannen al voor het voetlicht in de kerkdienst in de Gereformeerde Kerk in Hollandscheveld en dit onder leiding van dirigent Johan Rodenhuis. Het ledental groeide al snel naar meer dan 60 zangers, waarbij de leeftijdsgrens al gauw werd verlaten. Anders dan de naam “ Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld ( CMH )“ doet vermoeden kwamen en komen de koorleden nu behalve uit Hollandscheveld, uit Alteveer-Kerkenveld, De Krim, Dwingeloo( Lhee), Elim, Fluitenberg, Hoogeveen, Koekange, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Schuinesloot, Slagharen, Sleen, Tiendeveen, Zuidwolde en Zwinderen. Maar al is het inmiddels een regionaal koor de naam “ Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld ( CMH ) “ blijft gehandhaafd.

 

Het Veenendaalse Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor is een landelijk bekend koor en bestaat al sinds 1982. Het is ontstaan uit een fusie van twee koren: het ‘Ritmeesterkoor’ opgericht in 1936 en ‘De Veenzangers’ opgericht in 1926.
Het koor staat al 27 jaar onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra. Bovendien zijn heel veel liederen die het koor zingt door hem gearrangeerd.

Het koor heeft een breed en gevarieerd repertoire, dat bestaat uit klassieke en geestelijke werken, liederen uit musical en operette, volksmuziek en moderne populaire liederen.

Bijna 100 mannen op een podium. Een gedreven en inspirerende dirigent ervoor. Dat alleen al is boeiend, maar als ze dan gaan zingen…….al die mannen, al die verschillende mannen: grote mannen, kleine mannen, dikke mannen, dunne mannen, oude en iets jongere mannen.

Hoe verschillend ook, het zijn allemaal mannen met een hart voor muziek, mannen die zingen vanuit hun hart en er telkens weer in slagen hun publiek te raken, te verblijden, te verrassen en te ontroeren.

 

Pin It on Pinterest

Share This